<< terug

Over Ons

Dirigent Bert Minten

Sinds 2012 staat ‘Ons Verlangen’ onder de professionele leiding van Bert Minten. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde er het 'Laureaatsdiploma' met eerste prijzen Notenleer, Transpositie, Harmonie en Trompet bij Léon Pétré. Verder behaalde hij nog eerste prijzen Kamermuziek, Contrapunt en Symfonische Orkestdirectie.

Ook volgde hij er gedurende drie jaar de cursus Jazz & Lichte Muziek bij Bert Joris en aan het Conservatorium van Gent volgde hij een voortgezette opleiding en behaalde er een Master na Master diploma Orkestdirectie bij Dirk Brossé.

Bert Minten is directeur van de muziekacademie van Beringen. Naast 'Ons Verlangen' is Bert ook dirigent van Symfonieorkest 'Zuiderkempen', Muziekvereniging 'Neanias' Beverlo en van de ACA Big Band.

Als dirigent werkte hij samen met verschillende bekende solisten, componisten, organisaties en orkesten waaronder Norbert Nozy, Walter Boeykens, Theo Mertens, Dirk Brossé, Jan Van der Roost, Johan de Meij, Bert Joris, Henk Lauwers, Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud, Jan Hautekiet, Patrick Riguelle, Paul Michiels, Rony Verbiest, Jo Lemaire, Steven Debruyn, Tony Hadley, Universitair Symfonieorkest Leuven, Jeugd en Muziek Antwerpen, Europees Muziekfestival voor de Jeugd Neerpelt, Harmonieorkest van het Conservatorium van Gent…

Contact:

Zaal 'Ons Verlangen'
Kleistraat 4
3740 Beverst
onsverlangen@scarlet.be
Routebeschrijving

Secretariaat
Nederstraat 18/2
3730 Hoeselt
0472/58 65 50
raftournel@gmail.com